happy sister and brother sitting on car trunk and looking at each other

Welke dakkoffer past op mijn auto?

Een dakkoffer is een handige oplossing voor iedereen die extra bagageruimte nodig heeft tijdens een autorit. Het biedt een veilige en gemakkelijke manier om extra bagage mee te nemen, zonder dat je de interne ruimte van je auto hoeft te beperken. Maar voordat je een dakkoffer koopt, moet je ervoor zorgen dat deze past bij jouw auto. In deze blog bespreken we de factoren waarmee je rekening moet houden om te bepalen welke dakkoffer op jouw auto past.

1. Dakdragers

De eerste factor om te overwegen is het type dakdragers op jouw auto. Dakdragers zijn de beugels die op het dak van de auto worden gemonteerd en waarop de dakkoffer wordt bevestigd. Het is belangrijk om te weten welk type dakdragers jouw auto heeft voordat je een dakkoffer koopt.

De meest voorkomende soorten dakdragers zijn:

  • Vaste dakdragers: Dit type dakdragers wordt permanent bevestigd aan het dak van de auto. Vaste dakdragers zijn meestal gemaakt van staal of aluminium en zijn stevig genoeg om zware lasten te dragen.
  • Afneembare dakdragers: Dit type dakdragers kan gemakkelijk worden verwijderd wanneer deze niet nodig zijn. Afneembare dakdragers zijn meestal gemaakt van aluminium en zijn lichter dan vaste dakdragers.
  • Open dakrails: Dit type dakdragers bestaat uit een paar rails die op het dak van de auto zijn gemonteerd. Open dakrails zijn ontworpen om verschillende soorten accessoires, waaronder dakkoffers, te dragen.
  • Gesloten dakrails: Dit type dakdragers bestaat uit een paar rails die op het dak van de auto zijn gemonteerd en volledig gesloten zijn. Gesloten dakrails worden meestal gebruikt op luxe auto’s en zijn ontworpen om de stroomlijning van de auto te verbeteren.

Zorg ervoor dat je het type dakdragers op jouw auto controleert voordat je een dakkoffer koopt. Niet alle dakkoffers zijn geschikt voor alle soorten dakdragers.

2. Afmetingen

De afmetingen van jouw auto zijn ook belangrijk bij het bepalen welke dakkoffer op jouw auto past. De grootte van de dakkoffer mag niet groter zijn dan het dak van jouw auto. Het is belangrijk om de lengte, breedte en hoogte van jouw auto te meten voordat je een dakkoffer koopt.

De afmetingen van de dakkoffer zijn ook belangrijk bij het bepalen welke dakkoffer op jouw auto past. Een te grote dakkoffer kan de aerodynamica van jouw auto beïnvloeden en kan het moeilijk maken om door smalle straten en onder lage bruggen te rijden. Een te kleine dakkoffer kan niet genoeg bagage opslaan en kan daardoor minder nuttig zijn.

3. Gewicht

Het gewicht van de dakkoffer en de bagage die je erin plaatst, mag het maximale dakdraagvermogen van jouw auto niet overschrijden. Het maximale dakdraagvermorgen van Sorent is 100KG.

Conclusie

Voor het aanschaffen van een dakkoffer is het belangrijk om rekening te houden met de bovengenoemde punten. Tip: ga naar de showroom, plaats de dakkoffer op je auto, maak een foto en vraag aan je partner/vrienden/familie of kids of het ook bij de auto past 😉 Fijne vakantie!

Dakkoffer voor extra bagage
Dakkoffer voor extra bagage

Deel onze content:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Gerelateerde blogs:

Heeft u vragen ?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Contact

Showroom Sorent l Alpina Automotive B.V.
Geldersestraat 17
3812 PP Amersfoort

06-22730628
[email protected]

Alpina Automotive B.V.
KvK nr: 89879163
BTW nr: NL865140704B01

OPENINGSTIJDEN

Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: 12:00 – 17:00 uur
Donderdag: 12:00 – 17:00 uur 
Vrijdag: 12:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:30 uur
Zondag:  12:00 – 16:00 uur

Indien u heeft gekozen voor afhalen, dient u de bestelling binnen 5 dagen op te halen.

©2024 Sorent. All Rights Reserved. Powered by LupsOnline.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen